Όταν επισκέπτεστε την Πύλο, δεν είναι μόνο οι εντυπωσιακές παραλίες και τα ιστορικά μνημεία που αφήνουν μόνιμη εντύπωση, αλλά και οι γεύσεις της Μεσσηνίας. Η περιοχή είναι γνωστή για το παγκόσμιας κλάσης ελαιόλαδο, τα εκλεκτά κρασιά και τη φρέσκια, τοπική κουζίνα, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν την Ελλάδα στην πιο αυθεντική της μορφή.

Είτε είστε αφοσιωμένος καλοφαγάς είτε περιστασιακός ταξιδιώτης που θέλει να δοκιμάσει τις τοπικές σπεσιαλιτέ, εδώ είναι ο οδηγός σας για τις καλύτερες εμπειρίες γευσιγνωσίας κρασιού και φαγητού στην περιοχή της Πύλου.

Messinian Story Olive Tasting (Gialova)

Το Messinian Story βρίσκεται λίγο έξω από την Πύλο και προσφέρει μια πρακτική εμπειρία γευσιγνωσίας ελαιολάδου που είναι εκπαιδευτική και νόστιμη. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στους ελαιώνες, να μάθουν για τις τεχνικές συγκομιδής και έκθλιψης και να δοκιμάσουν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα σε συνδυασμό με τοπικές λιχουδιές.

Τι να περιμένετε;

Γευσιγνωσία ελαιολάδων υψηλής ποιότητας με ξεναγό

Μαθήματα συνδυασμού φαγητού με τοπικά τυριά και ψωμί

Προαιρετικά εργαστήρια μαγειρικής με μεσσηνιακά υλικά

Ιδανικό για: Γευσιγνώστες, οικογένειες και όσους είναι περίεργοι για την ελληνική ελαιοκομία.

Αμπελώνες Παναγιωτόπουλου Γευσιγνωσία κρασιού

Οι αμπελώνες Παναγιωτόπουλου, που βρίσκονται στους λόφους κοντά στην Πύλο, είναι ένα οικογενειακό κτήμα με μακρά παράδοση στη βιώσιμη οινοποίηση. Περιτριγυρισμένο από πανέμορφη εξοχή, το οινοποιείο προσφέρει γευσιγνωσία των κομψών ερυθρών, λευκών και ροζέ κρασιών του - το καθένα από τα οποία εκφράζει τον χαρακτήρα του μεσσηνιακού εδάφους.

Κορυφαία σημεία:

Γευσιγνωσία βιολογικών κρασιών που καλλιεργούνται από το κτήμα

Ξεναγήσεις στον αμπελώνα και στο κελάρι

Εμπειρογνώμονες γνωρίζουν τις ποικιλίες σταφυλιών της Μεσσηνίας

Ιδανικό για: Λάτρεις του κρασιού, ζευγάρια και μικρές ομάδες που αναζητούν μια χαλαρή, γραφική γευσιγνωσία.

Γευσιγνωσία ελαιολάδου και επίσκεψη στο αγρόκτημα του Αγρού Ευωνύμων

Για μια πιο ρουστίκ, παραδοσιακή εμπειρία, ο Αγρός Ευωνύμων στην περιοχή Γιάλοβα καλωσορίζει τους επισκέπτες στο μικρό του ελαιοκομικό αγρόκτημα. Αυτή η εμπειρία προσφέρει μια προσγειωμένη σύνδεση με την τοπική αγροτική ζωή, με γευσιγνωσία ελαιολάδου, φρέσκα τρόφιμα από το αγρόκτημα και πληροφορίες για τη βιώσιμη γεωργία.

Η εμπειρία περιλαμβάνει:

Γευσιγνωσία ελαιολάδου με ψωμί, βότανα και θαλασσινό αλάτι

Περιήγηση στους ελαιώνες και στο μικρό αγρόκτημα

Προαιρετικό ελαφρύ γεύμα με εποχιακά προϊόντα

Ιδανικό για: Ταξιδιώτες που αγαπούν τις αυθεντικές, πρακτικές εμπειρίες με προσωπικό άγγιγμα.

Εστιατόριο με τοπική γεύση

Πέρα από τις οργανωμένες γευσιγνωσίες, μπορείτε να απολαύσετε τοπικά φαγητά και κρασιά σε αυτές τις κορυφαίες ταβέρνες της περιοχής:

Koukos Wine Restaurant (Πύλος)

Ένα αριστοκρατικό αλλά και άνετο μέρος για να απολαύσετε τοπικά πιάτα σε συνδυασμό με μια εξαιρετική λίστα κρασιών. Το μενού επικεντρώνεται στα εποχικά μεσσηνιακά υλικά, από κρέατα αργομαγειρεμένα μέχρι φρέσκα θαλασσινά, και κάθε πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με ελληνικά κρασιά.

Εστιατόριο Anama (Γιάλοβα)

Σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με μια δημιουργική πινελιά. Το Anama προσφέρει μια γευστική εμπειρία με όμορφα σερβιρισμένα μικρά πιάτα, ιδανικά για να δοκιμάσετε λίγο απ' όλα. Η επιλογή κρασιών περιλαμβάνει ετικέτες της Μεσσηνίας μαζί με επιμελημένες ελληνικές εσοδείες.

Μαθήματα μαγειρικής και εμπειρίες διατροφής

Πολλά τοπικά αγροκτήματα και ξενώνες προσφέρουν επίσης μαθήματα μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές της Μεσσηνίας. Μάθετε πώς να φτιάχνετε:

Λαλάγια (δαχτυλίδια από τηγανητή ζύμη)

Γεμιστές ντομάτες με ρύζι και βότανα

Αρνί

Χειροποίητα ζυμαρικά με τοπικό τυρί και ελαιόλαδο

Συμβουλές για την απόλυτη περιήγηση με κρασί και φαγητό στην Πύλο

Κάντε κράτηση εκ των προτέρων, ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής του ταξιδιού

Ρωτήστε για συνδυασμούς κρασιών στα εστιατόρια - συχνά θα σας προσφέρουν τοπικά κρασιά που δεν θα βρείτε αλλού

Επισκεφθείτε τους μήνες του τρύγου (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος) για ειδικές εμπειρίες σε φάρμες και αμπελώνες\

Συνδυάστε τις γευσιγνωσίες με την περιήγηση στα αξιοθέατα, όπως το να συνδυάσετε μια πρωινή επίσκεψη στο παλάτι του Νέστορα με γεύμα και κρασί στη Γιάλοβα.

Τελικές σκέψεις

Η εξερεύνηση του φαγητού και του κρασιού της περιοχής της Πύλου είναι κάτι περισσότερο από μια γευστική εμπειρία, είναι ένα παράθυρο στον πολιτισμό, την παράδοση και τη φιλοξενία της Μεσσηνίας. Είτε απολαμβάνετε βιολογικό κρασί σε έναν αμπελώνα, είτε δοκιμάζετε φρέσκο χρυσαφένιο ελαιόλαδο κατευθείαν από το πιεστήριο, είτε απολαμβάνετε ένα μεγάλο γεύμα με θέα τη θάλασσα, οι γεύσεις της Πύλου είναι βέβαιο ότι θα μείνουν για πολύ καιρό μετά το ταξίδι σας.

Η Πύλος είναι ο τέλειος προορισμός! Είτε ψάχνετε για ιστορία, περιπέτεια ή αυθεντική τοπική ατμόσφαιρα, αυτή η εκπληκτική παραθαλάσσια πόλη τα έχει όλα.

Πού να μείνετε: Η Πύλος είναι η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας:

Για μια βολική και άνετη βάση ακριβώς στην καρδιά της πόλης, μείνετε στο Studio Centro. Μόλις λίγα βήματα από τα γοητευτικά καφέ, τα εστιατόρια και την προκυμαία της Πύλου, είναι το ιδανικό σημείο για τους λάτρεις του φαγητού που είναι έτοιμοι να εξερευνήσουν κάθε νόστιμη γωνιά της περιοχής.

Κοινοποίηση: